Crowdfunding

Crowdfunding is meer en meer opkomst in Nederland. Het biedt ook agrarisch ondernemers de mogelijkheid om naast de bank een andere bron van geld aan te boren. Dit wordt door de bankier steeds vaker ondersteund. Farmers Funding weet hoe de hazen lopen en heeft veel ervaring met crowdfunding en werkt samen met Collin Crowdfund. Bij deze manier van financieren is het noodzakelijk uw bedrijf en uw financieringswens optimaal te presenteren via een uitgebreide bedrijfs- en financieringsrapportage.

 

Crowdfunding als financiering

In samenwerking met Collin Crowdfund biedt Farmers Funding haar klanten toegang tot alternatieve financieringsvormen. Door dit partnership kan Farmers Funding u een korting bieden van € 200,- op de aanvraag voor uw bedrijfsfinanciering.

Wat kunnen ondernemers van Farmers Funding en Collin Crowdfund verwachten?

 • Lenen via crowdfunding als alternatief voor, of als aanvulling op bancaire financiering.
 • Ervaren, regionaal werkende Crowdfund Coaches die het leningaanvraagproces begeleiden.
 • Een korte doorlooptijd bij een complete leningaanvraag.
 • De mogelijkheid tot pré-publicatie en voorinschrijving voor relaties (medewerkers, klanten, leveranciers, familie, vrienden en fans).

 

Wat is Crowdfunding?

Het woord crowdfunding zegt het al: de crowd (een grote groep mensen) zorgt samen voor de financiële middelen die nodig zijn om de droom van een ondernemer te realiseren.

Collin Crowdfund richt zich op de financiering van (gevestigde) ondernemers via investeerders die een eerlijk rendement willen bereiken tegen verantwoorde risico’s.

 

Wanneer is crowdfunding interessant voor mij?

 1. Bank wil niet of slechts deels investeren
  Lenen via de eigen huisbank is vaak financieel het meest interessant. Alleen zijn banken steeds minder bereid om de volle 100% van een benodigde investering te lenen. Steeds vaker wordt er gevraagd om een persoonlijke bijdrage of kapitaal van derden. Crowdfunding is dan een interessante mogelijkheid.
 1. Betrokkenheid met de omgeving
  Met name voor investeringen in duurzame energie kan crowdfunding interessant zijn om de omgeving te betrekken.
 1. Voorwaarde vanuit Collin: financieringsbehoefte van €50.000,- tot €2.500.000.

 

Crowdfunding is meer dan financiering

Crowdfunding kent belangrijke onderscheidende voordelen ten opzichte van traditionele financierings­vormen:

 • Het helpt u uw onderneming ‘op de kaart te zetten’.
 • U bindt bestaande klanten aan u.
 • U vindt nieuwe klanten.
 • Het geeft u de gelegenheid om te testen of er behoefte is aan uw aanbod.
 • Tenslotte is het een mooie mogelijkheid om vervolgfinanciering te vinden.

Collin Crowdfund verwacht dat crowdfunding snel blijft groeien. Wij voorzien voor de komende jaren een jaarlijkse verdubbeling van het volume.

Tarieven

Voor de diensten die Collin Crowdfund aanbiedt, wordt aan zowel de ondernemer als de investeerder een vergoeding gevraagd. Deze vergoeding verandert tijdens de looptijd van een lening niet.

 

Stappenplan crowdfunding

Tijdens het leenproces doorloopt u diverse stappen om het project tot een succes te laten komen. Wij adviseren u om dit goed te bekijken voordat u aan het traject begint. Bekijk hier hoe dit proces precies in elkaar steekt.

 

Interesse of vragen?

0320-269522