Wat doen wij?

Net als u staan ook wij met onze voeten in de klei. Onze filosofie: wij stellen u en uw bedrijf centraal en richten ons altijd op het beste resultaat. We maken het niet moeilijker dan nodig is. Sterker: zo eenvoudig mogelijk en altijd scherp.

 

Voor investeringsbeslissingen en het organiseren van de best passende financiering hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Verder kunnen wij u begeleiden bij bedrijfsovername en het verder ontwikkelen van uw bedrijf. Zaken als het maken van een gedegen bedrijfsplan of herstructurering en (re)organisatie van uw organisatie zijn bij ons in goede handen.

De ervaren adviseurs van Farmers Funding zijn geheel onafhankelijk, Wij hebben ruim 25 jaar ervaring in het werken voor diverse typen agrarische bedrijven. Onze eigen achtergrond ligt in de akkerbouw, loonwerk, melkvee, vollegrondsgroenten en de fruitteelt.

Wilt u weten of wij ook u toegevoegde waarde kunnen leveren? Neem dan graag contact met ons op. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken of het klikt.

Wie zijn wij ?

Peter Pals, Directeur

Peter Pals (1969), een agri man pur sang en boerenzoon uit West-Brabant. Hij ging studeren en zijn broers hebben de boerderij ontwikkeld tot een up-to-date akkerbouwbedrijf. Doorgaan en samenwerken, net zo lang tot het gewenste doel is bereikt, werd hem met de paplepel ingegoten. Hij studeerde Nederlandse Landbouw en rondde zijn MBA Food & Finance op Business Universiteit Nyenrode af. Hij werkte als bedrijfskundige in de IJsselmeerpolders. Aansluitend was hij actief binnen de financiële sector en heeft hij vele ondernemingen ondersteund bij bedrijfskundige en financieringstechnische vraagstukken. Peter is resultaat gedreven met passie en lef. Vanuit zijn boerenhart besloot hij ondernemer te worden en zich te richten op voor bedrijfskundige en financiële advisering van agrarische ondernemers. Peter is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Breda.

Peter is telefonisch te bereiken via: 06 58 92 57 04

ppals_overons
Arjan. Witte achtergrond

Arjan Ausma, Senior Relatiebeheerder

Arjan Ausma, (1971) is opgegroeid op een landbouwbedrijf in Drenthe.  Na zijn studie Agrarische Bedrijfskunde bij Van Hall Larenstein, is hij in 1999 gaan werken voor de bank. Na 14 jaar senior accountmanager bij lokale banken is hij daarna meer dan 5 jaar werkzaam geweest als sectormanager akkerbouw. In deze functie heeft hij ondernemers kunnen adviseren en heeft hij veel ervaring opgedaan in het toepassen van complexe financieringen, ontwikkelen van analysetools en het adviseren bij Bijzonder Beheer-dossiers. Ook heeft Arjan studies geschreven over de akkerbouwsector, aardappelketen en landbouwgrond welke nog actueel zijn. Goed luisteren naar de ondernemer, kritische vragen stellen en altijd in oplossingen denken; hiermee heeft hij vele akkerbouwers, melkveehouders en loonwerkers van dienst kunnen zijn. Naast zijn werk bij Farmers Funding, adviseert hij overheden en bedrijven op strategisch niveau op het gebied van grondverwerving, landbouwstructuurverbeteringen en bedrijfsverplaatsingen. Arjan woont samen met zijn gezin op zijn akkerbouw- en jongvee-opfokbedrijf in Veenhuizen.

Arjan is telefonisch te bereiken via: 06 58 96 27 92

20190208_200659

Jeanette Straver, Senior Relatiebeheerder

Jeanette Straver (1982)  is opgegroeid op een gemengd bedrijf met vee en agrarisch loonwerk. Na haar studie bij HAS Hogeschool heeft zij eerst in het bankwezen gewerkt en daarna op HAS Hogeschool. Als docent heeft zij, naast les te hebben gegeven, vooral jonge toekomstige ondernemers begeleid  en gecoacht bij hun bedrijfsplannen. Jeanette heeft door haar achtergrond en ervaring affiniteit met vrijwel de gehele agrarische sector. Jeanette is te typeren als mensgericht, enthousiast en betrokken. Denken in mogelijkheden is altijd haar insteek. Zij vindt haar passie in het meedenken en ondersteunen van ondernemers in het realiseren van hun doelen. Jeanette woont samen met haar man en kinderen op een akkerbouwbedrijf in Almkerk

Jeanette is telefonisch te bereiken via: 06 83 38 47 61

Ronald Mijnheer, Relatiebeheerder

Ronald Mijnheer (1993) is opgegroeid op een agrarisch bedrijf in Mastenbroek. Na de middelbare landbouwschool is hij Agrarische Bedrijfskunde gaan studeren op de Aeres Hogeschool te Dronten. In 2017 is dit afgerond. In het jaar 2016/2017 was hij 10 maanden actief op de agrarische afdeling van de één na grootste agrarische bank van Nederland. Hij heeft onder andere onderzoek gedaan naar de klantbediening van de agrarische klanten met kleinere kredieten. Al met al een leerzame periode waar hij de fijne kneepjes van het financiële vak heeft geleerd. Tevens heeft Ronald in zijn studie nog meerdere ervaringen opgedaan in het buitenland. Ronald werkt hoofdzakelijk vanuit het kantoor te Lelystad en is het eerste aanspreekpunt voor onze relaties.

Ronald is telefonisch te bereiken via: 06 82 81 66 46

Ronald jasje

Ton Haverkamp Specialist financieren

Ton (1954) is als onafhankelijk adviseur verbonden aan Farmers Funding. Hij is geboren en getogen in de agrarische gemeente Fijnaart. Vanaf 1979 tot 2007 werkte hij als manager en directeur Bedrijven binnen de Rabobank waardoor zijn affiniteit met agrarische en MKB-bedrijven vorm kreeg. Hij rondde met succes zijn opleiding Management, Economie en Recht af aan de Hogeschool te Breda. Bovendien voltooide hij meerdere administratieve en marketing opleidingen. In deze rollen heeft hij vele ondernemingen en ondernemers in verscheidende branches ondersteund. Sinds 2008 werkt hij als zelfstandig ondernemer vanuit zijn kantoor in West-Brabant. Hij adviseert en ondersteunt ondernemers met investerings- en financieringsvraagstukken en staat ondernemers met continuïteitsproblemen bij in hun zoektocht naar mogelijke oplossing. Ton is resultaatgericht, betrokken en gedreven en deskundig.