Nieuwsbrief februari 2020

WIJ REALISEREN UW FINANCIERING

Farmers Funding, uw partner in ondernemen. Ons werk is in de kern agrarische bedrijven beter te laten functioneren. Wij ontzorgen op bedrijfskundig, economisch-en fiscaal terrein. Het realiseren van de beste financiering via professionele praktische oplossingen is bij ons in de juiste hand.

Ondernemers benaderen ons voor:

  • Realiseren van financieringen
  • Bedrijfsovernames
  • Organiseren van samenwerkingsstructuren
  • Periodieke begeleiding inclusief rapportages
  • Probleemsituaties helpen oplossen
  • Grondtransacties: koppelen van kopers, verkopers en (erf)pachters
  • Strategisch overleg: waar gaan we naar toe met ondernemer en bedrijf?
  • Fiscale optimalisatie
  • Familiebedrijfsadvies & Mediation
  • Gastspreker- en docent

Benieuwd naar de mogelijkheden of een gratis verkennend gesprek? Neem daarvoor contact op met ons kantoor. Wij helpen u verder.


Arm leven in tijden van rijkdom
Hoe ziet een betere en ruimere financiering eruit? Hoe krijg je dat voor elkaar? Een bespiegeling over de inrichting van de bedrijfsfinanciering die past als een oude jas. Lees de column op

 

Geld verantwoord laten renderen

De rente op sparen is nul en bij grotere bedragen zelfs negatief. Je weet in ieder geval zeker dat je armer wordt. Het verantwoord uitlenen aan ondernemers kan een interessant alternatief zijn. Wij verbinden investeerders met gevoel & hart voor de agrarische sector met agrarische ondernemers. Met behulp van goed voorbereide plannen en persoonlijke aandacht brengen wij de juiste partijen, één op één met elkaar in contact. Samen met de accountant en/of de notaris regelen dat uw geld wel rendeert.
Neem contact op met ons kantoor en kijk wat wij voor u kunnen betekenen.

 

De rentes blijven dalen

De economen van verschillende gerespecteerde instellingen, lijkt onderstaande beeld toekomst te kunnen worden.

De kortlopende rentes, gebaseerd op Euribor zijn langere tijd zeer laag. Het tarief 3M Euribor vandaag is -0,403% en de verwachting voor december 2020 is nog zo’n 0,25 lager tot -0,7%.De ontwikkelingen in Europa en Amerika maken namelijk de verwachting dat de Europese Centrale Bank (ECB) vanaf Q2 2020 de rente langzaam verder laat zakken.

De lange rentes staan ook onder druk. De 10-jaars staatsobligatie liet eind 2019 een kleine stijgende lijn zien. In januari en februari zien we weer een dalende trend met een stand van -0,33% op 19 feb. Daling van de economische groei in combinatie met bescheiden inflatie en de invloed van de lagere rentes in Amerika maken dat een nieuw dieptepunt in de maak is. De rente op Nederlandse overheidsleningen met een looptijd van tien jaar staat nu op -0,33% en de inschatting voor over 12 maanden ligt rond -0,5%.
Bij geld lenen stelt elke financier dé vraag: Is er voldoende stabiele kasstroom om de rente en aflossing te voldoen? Het antwoord bepaalt mede of zij kan financieren en tegelijk welke prijs. Onze ervaringen van de afgelopen periode:

opslag op 3 M Euribor van 1,45% tot 2,2%
3 jaar vast van 1,0% tot 1,9%
5 jaar vast van 1,2% tot 2,25%
10 jaar vast van 1,5% tot 2,80%

Er kan verschil zijn tussen leningen met aflossing (lineair) en zonder aflossing (bullet). Zonder aflossing kent in de basis een hoger risico en kan leiden tot een hogere risico opslag.

Jouw beste financiering realiseren?
Loopt uw rente binnenkort af? Wilt u uw huidige lening herfinancieren? Heeft u nieuwe financiering nodig? Hoe weet u dat u het best passend aanbod ontvangt? Wij zijn er altijd mee bezig, kennen de markt en helpen u aan de best passende inrichting van uw financiering.

Lease, scherp en snel regelen
Kapitaal vrij maken door weloverwogen lease in te zetten is een ondernemersbeslissing. Het belangrijkste is dat het productieproces altijd door gaat. “Als boer ligt je portemonnee buiten”. Het weer kan grillig zijn, dat heb je niet in de hand. Het organiseren van goed, bij jouw bedrijf passende, inventaris en materiaal kun en moet je wel zelf regelen. Regelmatig horen wij, ”ik koop, lease begin ik niet aan”. Of dat altijd even zakelijk is, is zeer de vraag. Het gaat erom dat het werk altijd, kwalitatief goed en tijdig kan worden uitgevoerd. Daar hangt een kostprijs per eenheid aan, daar draait het om. Weten of lease ook bij jou past, en het scherp en snel regelen? Neem daarvoor contact op met Farmers Funding

 

Geen reactie's

Geef een reactie